fbpx

E-mail marketing tips voor Black Friday & Cyber Monday

Door het verzenden van te veel E-mails, verandert je unsubcribe link vaak in een call-to-action knop. Niet helemaal de bedoeling. 

Maar er is een periode in het jaar waarin het verzenden van meerdere e-mails per dag, vaak gewoon kan: Black Friday en Cyber Monday.

Uit een recente studie blijkt dat 63% van de consumenten per e-mail aan BFCM-deals herinnerd wil worden.

Wacht even… Dat betekent niet dat we je vertellen om tijdens deze periode 20 mails per dag te versturen….

Splits in plaats daarvan uw communicatie op: voor, tijdens en na Black Friday & Cyber Monday.

e-mail marketing voor e-commerce

Voor: Pre-promoot uw promotie. Gebruik een countdown om je promoties op te bouwen en om als eerste op te vallen voor de stortvloed aan BFCM-mails.

Tijdens: Wacht niet tot Black Friday om uw deal te delen. Begin minstens een week eerder om de concurrentie letterlijk voor te zijn. (dit is niet altijd slim, bekijk ook de data van vorige jaren) Zorg ervoor dat u uw site popups en e-mail flows (zoals kortingsacties voor verlaten winkelwagens) hebt bijgewerkt om je promoties te aligneren. Zodra klanten aankopen doen, filtert u ze uit extra BFCM promotie- en retargetingcampagnes.

Na: Maak van tevoren een plan voor content na de verkoop, zoals producttutorials of gidsen, om meer waarde te bieden nu we de feestdagen in december ingaan. Of benadruk de waarden van uw merk, bijvoorbeeld door een persoonlijke boodschap van uw oprichter te sturen of uw merkverhaal te delen.

E-mail is nog steeds het belangrijkste kanaal om iemand te overtuigen online te kopen – besteed dus tijd aan het opstellen van uw (e-mail)marketingplan om de verkoop te maximaliseren en het aantal unsubscribes van uw e-mail lijst te minimaliseren

Doelgericht

Bij Add Value Agency zijn we doelgericht! Conversies door het dak laten gaan? We Love It!

Focus Op Groei

Voor ons geen vage metrics die er niet toe doen. We werken met een duidelijke North Star Metric die we samen met jouw bepalen. 

Meten = Weten

Zoals je uit deze blogpost waarschijnlijk wel geleerd hebt is dat we gaan voor meetbaar resultaat. Bij ons weet je hoeveel je investering opbrengt.