Hier vind je jouw Factuur voor Facebook Ads terug

Je campagne loopt, je advertenties zijn gemaakt, de resultaten komen binnen. Maar dan is er nog de factuur voor jouw facebook ads. 

Als onderneming of zelfstandige heb je deze nodig, maar waar vind je jouw facturen voor facebook ads? En wanneer trekt Facebook eigenlijk het nodige bedrag af van jouw gekozen betaalmethode?

Je Facebook Ads factuur downloaden

Om jouw facturen te vinden, navigeer je eerst naar Business Manager of een ander onderdeel hiervan zoals Ads Manager of Audience Manager. Hier heb je telkens links een menubalk op je scherm.

In dat menu vind je een overzicht van alle tools binnen Facebook Business Suite. Daartussen vind je het onderdeel “Billing”. Klik op Billing om naar jouw facturen te gaan!

Hier vind je een overzicht van jouw facturen. Voor elke factuur kan je de datum, unieke ID, de betaalmethode, het bedrag, en de huidige status bekijken.

Let op!

Let erop dat je de juiste Ad Account selecteert. Als je meerdere Ad Accounts hebt, hebben deze elk hun eigen factuuroverzicht.

Om jouw factuur voor facebook ads te downloaden, hover je met de cursor over het unieke Transaction ID. Naast het ID verschijnt het “Download” icoontje.

Als alternatief kan je bovenaan het overzicht ervoor kiezen om alle facturen in één keer te downloaden.

Wanneer betaal je voor Facebook Ads?

Om te checken wanneer jouw volgende betaling zal plaatsvinden en voor welk bedrag, navigeer je naar jouw Ad Account Setting. Hier heb je links in het menu de optie “Payment Settings”, naast het bankkaart icoontje.

Onder Payment Setting krijg je een eenvoudig overzicht van jouw volgende factuur. Je ziet het bedrag en een vooropgestelde betaaldatum. Echter zal je de factuur sneller moeten betalen als je een bepaald bedrag overschrijd. 

De datum waarop Facebook jouw een factuur rekent, kan dus op twee manier bepaald worden.

 

Maandelijkse einddatum

Eerst is er een vaste maandelijkse factuur datum. Wanneer je op dit moment nog niet aan je maandelijkse factuurdrempel (in euro’s) zit, wordt het geld op die datum van jouw betaalmethode gehaald.

Wist je dat?

Wanneer het totaalbedrag je op jouw maandelijkse factuurdatum minder dan 1 USD bedraagt, wordt je niet gefactureerd, en zal het bedrag bij de volgende factuur gerekend worden.

Factuurdrempel

Naast jouw maandelijkse einddatum is het ook mogelijk dat je het bedrag van jouw factuurdrempel reeds overschrijd vóór de einddatum. In dat geval trekt Facebook het bedrag meteen af van jouw betaalmethode.

Je kan de Billing Threshold verhogen (of verlagen) door bij je factuuroverzicht (zie hierboven) rechtsboven op Settings of Instellingen te klikken, of via Ads Manager naar Payment settings te gaan.

Bij het overzicht van jouw volgende factuur vind je de optie terug om je drempel aan te passen. Houd er rekening mee dat, wanneer je deze wilt verhogen, de aanpassingen niet onmiddellijk zullen gebeuren.

Betaalmethoden voor de Facebook Ads factuur

Al het bovenstaande is geldig voor iedereen die met een automatische betaalmethode werkt, waarbij Facebook automatische het openstaande bedrag kan innen wanneer van toepassing. Een kredietkaart (MasterCard of Visa) of PayPal zijn populaire opties.

Werk je echter met manuele bankoverschrijving of een andere manier om je Facebook Ads krediet handmatig aan te vullen, werkt het anders. Je laad jou “Wallet” op en betaalt hier meteen voor. Daarna kan je het bedrag in je wallet vrij spenderen aan Facebook Ads campagnes.

Vragen? Als Facebook Ads Agency helpen wij je graag!

Hulp nodig met Facebook Ads?

Neem contact met ons op voor een gratis strategie sessie!

Abonneer je op onze nieuwsbrief