fbpx

Facebook ads uitbesteden?

Overweeg je om je Facebook marketing uit te besteden maar weet niet hoe je hiervoor een geschikte partner kan vinden?

In deze blogpost lees je hoe wij dit aanpakken.

Facebook (en Instagram) advertenties zijn de ideale manier om potentiële klanten voor jouw zaak te bereiken. Je kan erg specifiek adverteren om zo de ideale doelgroep voor jouw zaak te bereiken. Zo is het mogelijk om verschillende soorten ads te gaan testen met een relatief laag budget, en op deze manier kan jij er zeer snel achter komen wat nu juist werkt voor je doelgroep, en wat niet werkt.

Facebook business managen dashboard add value agency

Facebook ads zijn relatief complex geworden, hierdoor schrikt het vaak af om er met te starten. Daarom schakelen veel ondernemers een marketing bureau in om dit gedeelte van hun zaak over te nemen. Een marketing bureau beschikt over de juiste skills, en dit zorgt er voor dat de resultaten vaak beter zullen zijn door dit uit te besteden.

 

 

Lees hier 3 redenen waarom Facebook ads uitbesteden een goed idee is.:

  • Facebook advertenties runnen kost vaak te veel tijd voor een ondernemer. Hierdoor worden de Ads vaak niet juist opgezet en geoptimaliseerd. Daardoor loop je het risico geld uit te geven zonder dat het zal opbrengen, omdat je als zaakvoerder het niet voldoende aandacht kan geven. Een marketing bureau kan dit van je overnemen, want zij hebben er wel de tijd + skills voor!
  • Vaak hebben zaakvoerders niet de juiste kennis om winstgevende advertenties op te zetten, dit zorgt ervoor dat er letterlijk geld verbrand wordt. Zo is het belangrijk om de juiste tracking op te zetten, voldoende te testen en uiteraard ook juist te gaan optimaliseren.

 

  • Als zaakvoerder zit je vaak zo verdiept in je zaak, dat het lastig is om even uit te zoomen. Een marketing bureau inschakelen zorgt ervoor dat je een second opinion krijgt, van specialisten die als externe partner jou kunnen begeleiden met de juiste soort Facebook marketing op te zetten.
facebook, social media, many

Onze aanpak voor Facebook advertenties:

 

  • Audit:

 

We ontleden de huidige situatie en ontdekken de verbeterpunten. Indien er in het verleden al ads zijn opgezet voor je bedrijf, bekijken we wat er goed en minder goed ging. Historische data is voor ons zeer interessant om in de toekomst Facebook advertenties te runnen voor jouw bedrijf!

 

  • Strategie:

 

We bouwen een strategie die relevant is voor jouw bedrijf. Dit met een duidelijke budgettering.

 

  • Uitvoering:

 

Analytics instellen, campagnes opzetten, creatives & copy schrijven,… We get to work. We zetten het ad account op een gestructureerde manier op, en dit in alle transparantie zo dat er mogelijkheid is tot kennisoverdracht!

 

  • Optimalisatie:

 

Je campagne wordt dagelijks geoptimaliseerd, om te kunnen bijsturen waar nodig. Dit kan bestaan uit nieuwe copy en creatives testen, minder goede campagnes uitschakelen, nieuwe doelgroepen testen,…

 

  • Feedback:

 

Vergis je niet, dit is nog niet de reporting! We wachten niet tot de reporting om de resultaten te bespreken. We like to move fast. Wij zijn er van overtuigd dat je Facebook ads zeer kort moet opvolgen om het beste resultaat te behalen.

 

  • Reporting:

 

We bespreken de resultaten. We hebben door middel van de korte feedback loops al een hele hoop insights kunnen delen, maar gaan tijdens de reporting diep in op het gehele marketing verhaal van jouw bedrijf. Dit is ook de ideale moment voor kennisoverdracht, of om nieuwe campagnes te bedenken samen met jou!

 

Facebook ads aanpak add value agency

Overtuigd?

Neem dan snel contact met ons op voor een gratis strategiesessie met een van onze experten!

Twijfel je nog om Facebook ads op te zetten voor jouw bedrijf? Dan raden we aan om alvast een Facebook pixel te installeren op je site. Indien je in de toekomst er dan toch voor kiest om een marketing bureau in te schakelen voor jouw bedrijf, kan de data die inmiddels verzameld is dan goed van pas komen! Lees hier hoe je een Facebook pixel kan installeren!

Doelgericht

Bij Add Value Agency zijn we doelgericht! Conversies door het dak laten gaan? We Love It!

Focus Op Groei

Voor ons geen vage metrics die er niet toe doen. We werken met een duidelijke North Star Metric die we samen met jouw bepalen. 

Meten = Weten

Zoals je uit deze blogpost waarschijnlijk wel geleerd hebt is dat we gaan voor meetbaar resultaat. Bij ons weet je hoeveel je investering opbrengt.