fbpx

Hoe moet je een Facebook campagne opzetten?

Wanneer je op Facebook wilt adverteren, is de eerste stap altijd het opzetten van een campagne. Een goede structuur is belangrijk om de juiste resultaten te behalen, en die begint bij het aanmaken van je Facebook Ads campagne in de Ads Manager.

Het doel van je campagne

Het doel wordt bepaald tijdens het opzetten van een Facebook Campagne.

De eerste stap bij het opzetten van een Facebook campagne is het vastleggen van je overkoepelende doel. Je hebt hier een aantal opties, verdeeld in 3 categorieën:

  • Awareness
  • Consideration
  • Conversion

Deze 3 categorieën komen overeen met de fases in jouw “funnel” of customer journey. Een potentiële klant moet eerst je bedrijf kennen, dan overwegen en gaat dan pas tot conversie over.

Binnen deze 3 fases geeft Facebook je heel wat mogelijke doelen bij het opzetten van je campagne. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Bereik
  • Video views
  • App Installs
  • Verkoop op webshop

Verschillende campagnes zullen verschillende doelen hebben, dus denk steeds goed na over wat je wilt bereiken met deze specifieke campagne.

Is je Pixel geïnstalleerd?

Een aantal van deze doelen kunnen pas getracked worden wanneer je de Facebook Pixel hebt geïnstalleerd op jouw website, webshop of app. Dit is een stukje code waarmee Facebook kan opvolgen wat gebruikers doen nadat ze op jouw advertentie hebben geklikt.

Artikel: Eenvoudig de Facebook Pixel Installeren

Wat is Campaign Budget Optimization?

Dit een optie van Facebook die je op campagneniveau kan instellen. Wanneer je geen gebruik maakt van deze optie, zal Facebook je campagne budget evenredig verdelen over de Ad Sets in die campagne, ongeacht hun resultaten.

Schakel je Campaign Budget Optimization in, dan verdeelt Facebook je maximum budget over je verschillende Ad Sets op basis van hun resultaten.

Beter scorende Ad Sets zullen dus meer budget toegekend krijgen.

Campagne structuur; ad sets & ads

Om een goede Facebook Campagne te kunnen opzetten, is een duidelijke structuur belangrijk.

Het opzetten van een Facebook campagne is een belangrijke eerste stap voor de structuur van je account.

Zo’n structuur bestaat uit drie lagen:

  1. Campagne
  2. Ad Sets
  3. Advertenties

Zoals je hebt gezien, bepaald de eerste laag dus het doel van de campagne, en kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van Campaign Budget Optimization.

Specifiekere opties, zoals het doelpubliek en het budget, kan je instellen op het niveau van de Ad Sets. Ontdek hier alles over het opzetten van Ad Sets binnen jouw Facebook campagne: