Waarom is een Google mijn bedrijf pagina belangrijk?

We weten al dat het in de huidige digitale wereld belangrijk is om online een ruimte te creëren voor uw merk of bedrijf. De reden is eenvoudig – als een klant online zoekt naar een product of dienst die u aanbiedt, moeten ze u gemakkelijk en snel kunnen vinden.

Dit wordt vaak bereikt door te werken aan creatieve en slimme SEO om uw zoekmachine ranking te verhogen. Maar er is een eenvoudigere manier om ervoor te zorgen dat klanten u gemakkelijker kunnen vinden – door een Google-bedrijfspagina te maken.

Wat is een Google-bedrijfspagina?

Een Google-bedrijfspagina of “Google Mijn Bedrijf” is een gratis tool voor merken en bedrijven om hun digitale aanwezigheid in Google, Google-zoekopdrachten en Google Maps te beheren.

Het is een geweldige aanvulling op uw marketingstrategie omdat het een aanvulling is op de bestaande website van uw merk (en andere online informatie zoals social media platforms) door uw publieke identiteit en aanwezigheid te verifiëren met een vermelding op Google.

Door een Google-bedrijfspagina te maken, vertelt u het verhaal van uw bedrijf en kunnen uw klanten u gemakkelijker vinden.

Hoe kan een Google-bedrijfspagina mijn bedrijf helpen?

Naast de bevestiging van uw bestaan in de digitale wereld, biedt een Google-bedrijfspagina vele voordelen, zoals een betere zichtbaarheid, een toename in klanten of verkoop en een sterkere online aanwezigheid.

Verhoogt klanten en verkoop

Een zakelijke Google-pagina kan het verkeer naar uw winkel vergroten en de verkoop stimuleren. Studies hebben uitgewezen dat een groot percentage van de klanten die een bedrijf via een online zoekopdracht vinden, uiteindelijk op de fysieke locatie terechtkomen. Dit betekent dat als uw bedrijf online gemakkelijk te vinden is, de kans dat een klant snel daarna een aankoop bij u doet, drastisch toeneemt.

Verbetert de SEO van uw website

De beste manier om de SEO van uw website te verbeteren is door een Google Business Page aan te maken. Google speurt voortdurend het internet af om zoveel mogelijk bijgewerkte informatie te verkrijgen om digitale gebruikers te voorzien van accurate zoekresultaten. Door het hebben van een geverifieerde Google Business Page is de kans groter dat uw zoekmachine ranking stijgt, waardoor u hoog in de zoekresultaten verschijnt.

Verhoogde zichtbaarheid

Het is goed om op te merken dat zoekmachines niet de enige tool zijn die mensen gebruiken om te zoeken naar een product of dienst. Er zijn verschillende apps en stand-alone digitale directories die worden gebruikt om informatie over merken en bedrijven te verkrijgen.

Deze platforms onderhouden hun databases door het web te crawlen via grotere zoekmachines (zoals Google) om deze informatie te verzamelen. Als gevolg hiervan bevatten veel van deze apps en gidsen informatie die rechtstreeks afkomstig is van Google Business Pages. Om uw zichtbaarheid positief te vergroten, moet u ervoor zorgen dat uw Google-bedrijfspagina voortdurend wordt bijgewerkt, zodat deze directories altijd de meest nauwkeurige informatie over uw merk hebben.

Voordelen van een Google-bedrijfspagina

Het is gratis

Het aanmaken van een Google Business pagina kost u niets. Het is een enorme kans om uw online zichtbaarheid te vergroten en uw positie in zoekmachines te verbeteren. Als u het niet gebruikt, mist u zeker iets.

Helpt klanten u te vinden

Google-bedrijfspagina’s werken samen met Google Maps om klanten te voorzien van uw exacte fysieke locatie. Door het exacte adres en de locatie van uw bedrijf op uw pagina te vermelden, kunnen uw klanten een nauwkeurige routebeschrijving volgen om u te bereiken.

Biedt nuttige informatie

Een Google Bedrijfspagina plaatst uw meest relevante informatie zoals openingstijden, telefoonnummers, routebeschrijving en website op de voorgrond. Deze informatie wordt direct weergegeven in eenvoudige online zoekopdrachten zonder dat de persoon die de zoekopdracht uitvoert er veel moeite voor hoeft te doen.

Meer manieren om contact te leggen

Een Google-bedrijfspagina creëert een nieuwe manier om in contact te komen met nieuwe en bestaande klanten. Het is een goede manier om de aandacht te vestigen op uw sociale media-platforms en kan ook helpen om speciale aanbiedingen van uw bedrijf te promoten.

Als laatste…

Het maken en bijwerken van een Google Business Page is niet moeilijk, maar sommige ondernemers hebben de neiging het over het hoofd te zien. Zorg ervoor dat uw Google-bedrijfspagina accuraat en betrouwbaar is en de beste weergave van uw bedrijf is om digitale marketing tot een succes te maken.

Hulp nodig?

Neem contact met ons op !

Abonneer je op onze nieuwsbrief